Ελληνικό καλοκαίρι, το ζούμε τελικά; Ένας οδηγός 5 απλών συμβουλών

Κάθε χρόνο λέω πως θα ζήσω το διάσημο καλοκαίρι μας με μπάνια, λάδι και κοκτέιλ, αλλά πάντα καταλήγω να έχει φτάσει Ιούλιος και να είμαι λευκή.

Πώς γίνεται να σχεδιάζω αλλά να μην υλοποιώ αυτήν την πολυτέλεια που έχω δίπλα μου;

Φουσκωτό φλαμίγκο δεν αγόρασα, δεν κόλλησα Κυριακή απόγευμα στην κίνηση της παραλιακής, μοχίτο δεν ήπια, ούτε αγόρασα τρία μαγιώ.

Τι ζω τελικά από αυτά που βλέπω να ζουν όλοι οι υπόλοιποι;

Μάλλον τίποτα.
Τις Κυριακές επιλέγω να ξεκουράζομαι σπίτι και να αναπληρώνω τον ύπνο που χάνω την εβδομάδα.

Τελείωσε ο Ιούλιος σκέφτομαι, και χρειάζεται να καταστρώσω ένα σχέδιο για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής σεζόν που θα κρατήσει σίγουρα μέχρι τέλη Σεπτέμβρη.

Για εσένα που βρίσκεσαι στην ίδια φάση, εναποθέτω εδώ 5 βιωματικές συμβουλές για να ζήσουμε το καλοκαίρι όσο μας παίρνει:

1. Τέλειωσε με τις δουλειές του σπιτιού μέσα στην εβδομάδα. Το ΣΚ δεν είναι για σίδερο και εναπομείναντα σύνδρομα τακτοποίησης.

2. Το Σάββατο είναι μια καλή μέρα για να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Τι εννοώ; Νύχια, αποτρίχωση, πίλινγκ κτλ. Ίσως και ένα γυμναστήριο για να σου ανεβάσει την διάθεση και να νιώσεις έτοιμη να βγεις με το ψηλοκάβαλο μπικίνι στην παραλία.

3. Το ΣΚ ξέχνα το μαγείρεμα, η φάση είναι σαλάτες και καλαμάκια κοτόπουλο. Δεν υπάρχει χρόνος. Κοιμήσου τουλάχιστον 8 – 9 ώρες για να είσαι ξεκούραστη. Είναι αποδεδειγμένο ότι ήλιος και η θάλασσα μας κουράζουν.

4. Για να γλυτώσεις την κίνηση, φρόντισε να είσαι ήδη στο δρόμο 9:30 το πρωί της Κυριακής. Δεν είναι απαραίτητο να πας προς Παραλιακή, προς Κόρινθο είναι πιο χαλαρά.

5. Μην περιμένεις να μαυρίσεις αμέσως, γι αυτό προτείνω τα εξής για το σώμα. Άπλωσε προσεκτικά ένα ελαφρύ στρώμα γαλάκτωμα Bebanthol, άφησέ το να στεγνώσει λίγο και αμέσως βάλε από πάνω λάδι μαυρίσματος. Κάτσε στον ήλιο για 15 λεπτά, έπειτα κάνε βουτιά και επανέλαβε αφού πρώτα στεγνώσεις λιγάκι. Είμαι κατάλευκη και το συνιστώ γιατί, ασφαλίζεις την επιδερμίδα με το γαλάκτωμα (με 20-30 δείκτη) και απορροφάς ήλιο με το λάδι. Η διαδικασία είναι από προσωπική εμπειρία και προτείνω να την κάνεις πολλές φορές όσο είσαι στην παραλία και να βουτάς συχνά στη θάλασσα.
Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο, φοράω καπέλο και αντηλιακό Lierac με υψηλό δείκτη προστασίας και κατά των πανάδων. Το τελικό αποτέλεσμα στο μαύρισμα το επιτυγχάνω με self tanning απλώνοντάς το σταδιακά σε layers. Αγαπημένο, το “Bronze Godess” της Estee Lauder.

Καλά Φαλαμίγκος!

Leave a Reply