Εύκολοι τρόποι να κρατήσεις την ντουλάπα σου φρέσκια

ihavenothingtowearΕίναι πρωί, έχεις ήδη βάλει καφέ να γίνεται και σκέφτεσαι σε τι φάση είσαι σήμερα.

Ίσως νιώθεις πρησμένη, ίσως νιώθεις ότι ένα τζην θα σε πίεζε ίσως να ‘ναι και οι μέρες του μήνα που απλά υποφέρουμε σιωπηλά.

Κατευθύνεσαι στην ντουλάπα νιώθοντας ένα μικρό τρόμο για το τι θα αντικρίσεις.

Μην φρικάρεις.

Είναι ακριβώς όπως την άφησες χθες.

Ένα μεγάλο ποσοστό της απόγνωσης που νιωθουμε μπροστά στην ντουλάπα μας έχει να κάνει με την ταξινόμηση και την ανανέωσή της.

Πρώτα από όλα να σου πω πως αυτό δεν είναι άρθρο για το πως θα ντύνεσαι αλλά για το πως θα σε βοηθά η κατάσταση που είναι η ντουλάπα σου στο να ντυθείς.

1. Η ντουλάπα μας είναι ένα ζωντανός οργανισμός που απορροφά μυρωδιές. Αν έχεις βγει έξω και βάλεις στη ντουλάπα φορεμένο μπλουζάκι ή ακόμα και μπουφάν θα μυρίσουν και τα άλλα ρούχα.

Πριν λοιπόν το βάλεις μέσα, αέρισέ το στο μπαλκόνι για τουλάχιστον 4 ώρες.

2. Οι ντουλάπες με πολλά ρούχα κινδυνεύουν από ένα πράγμα, να μυρίσουν τα ρούχα κλεισούρα.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν “αναπνέουν”. Δεν έχει σημασία αν είναι φρεσκοπλυμμένα -επειδή με ρωτάτε- θα μυρίσουν όπως και να χει, γι’αυτό άφησε την ντουλάπα ανοιχτή μία μέρα την εβδομάδα.

Αν έχει παράθυρο το δωμάτιο άνοιξέ το να μπει καθαρός αέρας. Μόνο απέφυγέ το τις βροχερές μέρες γιατί θα μπει μαζί και υγρασία.

3. Για να τελειώσω με το section “μυρωδιά”, αν έχει μυρωδιά η ντουλάπα λόγω παλαιότητας ή λόγω ρούχων, να βράσεις γάλα σε μικρή κατσαρόλα και να την βάλεις ζεστή μέσα στην ντουλάπα μέχρι να κρυώσει. Το γάλα απορροφά τις μυρωδιές.

4. Μία καλή ταξινόμηση δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Τοποθέτησε τα ρούχα σου ανά είδος και μετά ανά χρώμα. Για τον θεό, μη δω να κρεμάς τα τζην σε κρεμάστρες και χάνεις χώρο.

5. Για κάθε νέο ρούχο που παίρνεις, ένα παλιό θα πρέπει να μας αποχαιρετά (ισχύει για ρούχα basic ή για ντουλάπες με άπειρα ρούχα)

6. Οι κρεμάστρες να ‘ναι πάντα σε αρμονία. Ξύλινες για σακάκι, βελούδινες λεπτές για tops και με κλιπς για φούστες.

7. Τα παπούτσια αν επιλέξεις να τα βάλεις σε ντουλάπα με ρούχα (που δεν το προτιμώ) πρόσεξε να ‘ναι καθαρά και να μην πέφτουν τα ρούχα πάνω τους.

8. Η ντουλάπα μας χρειάζεται καθάρισμα μία φορά το τρίμηνο γιατί τα ρούχα βγάζουν χνούδια και μαζεύεται σκόνη ειδικά στις γωνίτσες.

9. Όλες οι κρεμάστρες θα πρέπει να έχουν την ίδια κατεύθυνση και αυτή αλλάζει μόνο όταν κάτι είναι έτοιμο outfit ή έχουμε φορέσει ένα είδος έστω και μία φορά.
10. Σε ότι αφορά το ντύσιμο μπορείς να δεις ένα προηγούμενο άρθρο εδώ

Σε φιλώ, κράτα γερά.

Θα νικήσουμε την ντουλάπα!
8G2A1748

8G2A1705

8G2A1769

8G2A1786

Leave a Reply